Vesthimmerland får igen en nærpolitistation som kun én ud af 10 kommuner vest for Storebælt

Publiceret 27-04-2021

I Vesthimmerland skal vi i løbet af 2021 igen byde velkommen til Nordjyllands Politi, som opretter en ny fysisk nærpolitistation i vores kommune.

Per Bach Laursen og Politidirektør
Borgmester Per Bach Laursen sammen med Politidirektør i Nordjyllands Politi, Anne Marie Roum Svendsen.

En rigtig dejlig nyhed, som skal medvirke til mere borgerservice, tryghed og synlighed i vores kommune.

Som et led i Regeringens politik om at oprette 10 nye nærpolitistationer vest for Storebælt er Vesthimmerland sammen med Brønderslev valgt i den nordjyske politikreds, som altså får to af de samlede 10. i Vesthimmerland har vi i flere år sat ekstra fokus på, at netop vores område var oplagt til igen at huse en nærpolitistation efter de tidligere lukninger af stationerne i Løgstør og Aars.

Nordjyllands Politi har valgt de to placeringer i Aars og i Brønderslev ud fra en politifaglig analyse, hvor man har kigget på borgernes aldersfordeling, befolkningsprognose, kriminalitet og antallet af politiforretninger og borgerhenvendelser.

- De skal blandt andet udføre opsøgende politiarbejde, borgerservice og være synlige i nærmiljøet, siger Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, der i samme åndedrag tilføjer, at beredskabet – dvs. politiets kørende patruljer – også vil kunne gøre brug af de nye nærstationer til eksempelvis afhøringer eller til møder. Selve stationen vil blive bemandet med fem fast tilknyttede lokalbetjente, hvor åbningstiden samtidig vil være mindst 15 timer ugentligt.

Den nye nærpolitistation i Vesthimmerland vil åbne i løbet af 2021 og den konkrete placering vil blive meldt ud, når Nordjyllands Politi har det endeligt på plads.

Læs mere her