Skøjtesøen er nu åben

Publiceret 12-02-2021

Så er Skøjtesøen i Aars åbnet for publikum, isen er sikker og målt over de 15 cm tykkelse og derfor kan vi med ansvarlighed skilte med færdsel på is tilladt - og kom bare, der er plads til alle.

Skøjtesøen Aars

Det samme gælder dog ikke Aars Anlæg og Søanlægget i Farsø, som også er under det kommunale ansvar. Hvis det ændrer sig, så melder vi det ud og skilter med det.

Og angående Sjørup Sø og andre steder er den ansvarlige melding fra Park og Vej således:

- Vi ser det desværre ikke muligt at finde tid tid at foretage det fornødne med hensyn til prøvetagning af is-tykkelsen på Sjørup Sø.

Søen er privat og tilhører de tilstødende grundejere. Vi har så rigeligt at se til på de søer som er offentligt ejede, og her kan vi heller ikke få foretaget de daglige prøver som skal til. Der er i Vesthimmerland formentligt over 100 søer og mergelgrave som man kan drukne i og vi er ikke indstillet på – hvilket vil være en uoverkommelig opgave - at sikre alt. Så her appellerer vi til forståelse, siger driftsleder i Park og Vej, Henrik Grøn Jensen og fortsætter:

- Derudover er en sø som Sjørup Sø ukendt for os. Det kræver indgående viden om hvor isen er svagest, hvilket typisk er der hvor kildevældene er.

Lad os sammen glæde os over mulighederne og ikke begrænsningerne i de kolde vejrforhold.