Vi appellerer til ekstra tålmodighed og ”hjælp til selvhjælp” i byggesager

Publiceret 05-02-2021

Byggeriet er i vækst og udvikling i Vesthimmerland, og det betyder ekstra tryk på antallet af byggesager hos Team Byg, som også har fået en del nye med på holdet under oplæring.

Byggebillede

Vækst og udvikling i byggeriet og et nyt mandskab hos Team Byg i Teknisk Forvaltning. Den kombination medvirker til, at vi i Vesthimmerland vil opleve en byggesagsbehandlingstid i intervallet 12-16 uger. Dermed nogle uger længere, end Team Byg i Vesthimmerlands Kommune ambitiøst ønsker at bestræbe sig efter, når sagsbehandlingen er i fulde omdrejninger.

- Vi melder åbent og ærligt ud, at de mange modtagne byggesager kombineret med et nyt hold i Team Byg vil forlænge sagsbehandlingstiden med nogle uger, hvilket selvfølgelig ærgrer os, siger Hans Kiesbye Holm, leder af Team Byg og fortsætter:

- Vi er fuldt bevidst om, at lige netop byggesager ikke kalder på ekstra tålmodighed og ventetid. Men det er sådan, at mange søger byggetilladelser under corona-pandemien og det falder så sammen med, at vi har sat et nyt hold af byggesagsbehandlere, som er et job og funktion, som kræver en del oplæring og erfaring, siger Hans Kiesbye Holm, der appellerer til forståelse og fælles indsats for at nedbringe den ekstra ventetid, som forventes nedbragt til det normale niveau til efteråret.

Hjælp til selvhjælp

I Vesthimmerlands Kommune har vi lige lanceret en ny hjemmeside, hvor overblikket og informationerne i ”Skal du bygge?” er forbedret og dermed er der flere fælles indsatser, som kan nedbringe sagsbehandlingstiden.
Derfor kan du som byggeansøger både hjælpe dig selv og byggesagsbehandlerne, hvis du orienterer dig på siden, som vi løbende arbejder på at forbedre.

https://vesthimmerland.dk/borger/bolig-byggeri-og-flytning/skal-du-bygge-

- Jeg vil appellere til, at man kigger godt på hjemmesiden inden selve byggeprojektet og derefter bevarer sin tålmodighed, når man har ansøgt. Har man først modtaget en kvittering for byggeansøgningen, så er man havnet det rette sted og bliver håndteret i indsendte rækkefølge, siger Hans Kiesbye Holm, som i arbejdet med de mange byggeansøgninger har hyret en ekstra projektansættelse ind i Team Byg for at komme op i kadence i en tid med nyt mandskab og vækst i byggeriet.