Løn under uddannelse og praktikpladsgaranti skal sikre flere social- og sundhedsassistentelever i Vesthimmerlands Kommune

Publiceret 09-07-2021

Der er næsten gået et år siden SOSU Nord for første gang slog dørene op til sin lokalafdeling i Aars og siden er cirka 65 elever blevet klar til hovedforløbene på uddannelserne til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent.

Og de seneste to år er der lavet en række politiske aftaler, der skal gøre det endnu mere attraktivt at tage en af de to social- og sundhedsuddannelser. Det er allerede nu muligt for ledige over 30 år at få 110% i dagpenge på uddannelsernes grundforløb 2, der udbydes i Aars.

Og med den seneste lærepladsaftale gives der lærepladssikkerhed til alle elever, der optages på og gennemfører grundforløb 2 til social- og sundhedsassistentuddannelsen i 2021 og 2022. Er man over 25 år, er der desuden mulighed for at blive ansat med løn allerede fra starten på grundforløbene til social- og sundhedsassistentuddannelsen.

Derfor forventer SOSU Nords direktør Lene Kvist, at endnu flere og især voksne over 25 år de næste år vil søge ind på en SOSU-uddannelse på SOSU Nord i Aars.

- Kombinationen af løn allerede på grundforløbet samt visheden om, hvor man skal i praktik, gør det nemmere og mere attraktivt at starte på en ny uddannelse, også selvom man måske har nået en moden alder. Og én ting er sikkert, hvis man vælger en social- og sundhedsuddannelse, er man sikret rigtig gode jobmuligheder efter endt uddannelse, siger Lene Kvist og fortsætter:

- Styrken ved at starte uddannelse i Aars er, at eleverne helt fra start møder både undervisere og repræsentanter fra Vesthimmerlands Kommunes ældreområde, hvor eleverne ansættes og har deres praktik. I det hele taget er det et godt og velfungerende samarbejde mellem SOSU Nord og Vesthimmerlands Kommune om at sikre veluddannede og kvalificerede medarbejdere til ældre- og sundhedsområdet fremadrettet.

Også Morten Lund, direktør for Børne- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune, ser gode muligheder i de politiske tiltag:

 - I flere år har vi arbejdet målrettet på at skabe endnu flere lokale uddannelsesmuligheder. Især på ældreområdet, der i den grad har brug for arbejdskraft, både nu og i nærmeste fremtid. Så derfor glæder det os enormt meget, at vi i samarbejde med SOSU Nord er lykkedes med at tiltrække til en lokal attraktiv uddannelse, siger Morten Lund og understreger, at flere lokale uddannelsesmuligheder er målet i Vesthimmerland.

Fakta

Du kan tage Grundforløb 1 Sundhed, Omsorg og Pædagogik, Grundforløb 2 til social- og sundhedshjælper og Grundforløb 2 til social- og sundhedsassistent på SOSU Nord i Aars. Grundforløb 2 til pædagogisk assistent og hovedforløbene til alle tre uddannelser skal tages på SOSU Nord i Aalborg eller Hjørring.

De næste elever på Grundforløb 1 og Grundforløb 2 i Aars starter torsdag d. 12. august 2021, og der er stadig åbent for ansøgninger.