Sommertid i Nordjylland med 4 koncerter i Vesthimmerland

Publiceret 16-07-2021

Sommeren er over os! Det nordjyske sommerland overtages langsomt af glade danskere og vaccinerede turister, der sammen tager for sig af de mange muligheder, regionen byder på. Vi vil glæde os over naturen og kulturen – og mærke sommeren helt i sjælen. Det eneste, der mangler, er måske lidt musik.

Sommertid i Nordjylland

Vi har alle sammen været en lang og udfordrende tid igennem – både borgere og kulturliv. KulturKANten, Nordjyllands kulturaftale, vil gerne takke både nordjyderne og de nordjyske musikere, som ikke har kunnet turnere i mere end et år, for at holde ud. Det vil vi gøre med en række koncerter på tværs af regionen i løbet af juli, august og september. Mellem 60-70 små og større koncerter med primært nye nordjyske navne vil kunne opleves til vands, til lands og i uventede hjørner af Nordjylland. Mange af koncerterne vil blive spillet fra ladvogne eller små scener, der dukker op på torve og pladser. Andre kan opleves fra båd i havnene langs Limfjorden. Men der skal også være plads til det helt spontane møde med musikken, så hertil kan man også være heldig at møde en musiker et naturskønt sted, i en baggård, ved et gadekær...

Man kan opleve et bredt udsnit af genrer indenfor den rytmiske musik, plukket fra det nordjyske vækstlag og sommerens varmeste lokale navne. Fra jazz med Anders Boye Knudsen Trio og Erik Michaelsen, over singer/songwriter navne som Vilma, Rikke Thomsen og Daniel Jul, til hip/hop med Quarantine Beats og country/folk inspireret rock med Jonas Ringtved og Vingard. Landkortet er fyldt godt ud, og alle kommuner i det nordjyske vil få musikalsk besøg. Fra Hobro til Skagen og fra Mors til Læsø vil der være musik over de kommende måneder, hvor lokale arrangører og handelsstandsforeninger m.fl. vil stå for afviklingen af koncerterne.

I Vesthimmerland bliver der følgende fire koncerter:

  • Onsdag d. 4. august kl. 16 på havnen i Løgstør med Thomas Blum og gæster
  • Torsdag d. 5. august kl. 19 på havnen i Hvalpsund med Thomas Blum og gæster
  • Mandag d. 9. august kl. 16.30 i Vegger med Vingard
  • Mandag d. 9. august kl. 19 Under stolen i Gedsted med Vingard

Koncerterne arrangeres gennem et samarbejde med KORMA – kompetencecenter for rytmisk musik. KulturKANten er Nordjyllands kulturaftale – et kulturpolitisk samarbejde mellem Region Nordjylland og de 11 nordjyske kommuner Frederikshavn, Læsø, Hjørring, Brønderslev, Morsø, Thisted, Jammerbugt, Aalborg, Rebild, Vesthimmerland og Mariagerfjord.

Læs mere på www.kulturkanten.dk