Vesthimmerlands Museums guider er igen i år klar til at byde velkommen på Aggersborg i juli måned

Publiceret 17-06-2021

Vikingekongen, Harald Blåtand, fik i slutningen af sin regeringstid opført fem ringborge rundt om i Danmark som et led i samlingen af landet.

Aggersborg
Med en imponerende indre diameter på 240 meter er Aggersborg langt den største af ringborgene, og formentlig også den første, da den blev opført allerede i 970’erne. Selvom borgen kun var i brug i 10-20 år, så var området igennem århundreder et vigtigt handelsknudepunkt i det nordjyske landskab, hvorfra land- og skibstrafik kunne kontrolleres. Aggersborg og de omkringliggende bygninger, herregården Aggersborggård og Aggersborg Kirke, emmer af historie og tiltrækker hvert år mange tusinde turister fra både ind- og udland. I juli måned står guider fra Vesthimmerlands Museum hver dag fra kl. 10.00-16.00 klar til at tage godt imod de mange besøgende, der lægger vejen forbi ringborgen, og ikke mindst til at formidle områdets fascinerende – og lange - historie. Hver dag er der ligeledes mulighed for at komme med på gratis rundvisninger kl. 11.30 og 14.30.
 
- Vi glæder os til at give folk en god og positiv oplevelse på Aggersborg, hvor vores erfaringer fra tidligere år er, at de mange besøgende sætter stor pris på mødet med vores guider og ikke mindst de to daglige rundvisninger, fortæller museumsinspektør Maria Clement Hagstrup, som koordinerer juli måneds aktiviteter på borgen.
 
Guiderne vil i år også fortælle om den igangværende verdensarvsproces, da Aggersborg sammen med de fire andre ringborge i Danmark har ansøgt om optagelse på UNESCO’s verdensarvsliste over steder med enestående værdi for hele menneskeheden.
 
Tag familien og madkurven med, nyd det fantastiske landskab og mærk historiens vingesus! Aggersborg er et helt særligt sted i Vesthimmerland.