Den første EUX Social og sundhedsassistent er uddannet fra Vesthimmerlands Kommune

Publiceret 01-03-2021

Benita Baraily har som den første i Vesthimmerlands Kommune gennemført EUX SOSU - assistentuddannelsen, som er en kombineret erhvervs- og gymnasial uddannelse, hvor man bliver uddannet til at arbejde med bl.a. grundlæggende pleje, sygepleje og rehabilitering på plejecentre og i hjemme- og sygeplejegrupper, på bosteder, i bofællesskaber, i psykiatrien og på sygehuse. Derudover er der også en række boglige fag, som sikrer uddannelse på gymnasieniveau.

Benita Baraily

Benita har gennem sin uddannelse været i praktik i ældreplejen i Vesthimmerland og på både psykiatrisk sygehus og universitetshospitalet i Aalborg. Uddannelsen har varet 4 1/2 år og Benita er sammen med ni andre i Nordjylland det første hold, som er færdiguddannet.

Benita fortæller, at det har været en uddannelse med mange erfaringer og mange forskellige områder at prøve. Hun har afsluttet uddannelsen med bravour og kan nu se frem til en ansættelse på Plejecenter Solvang i Aars, hvor hun glæder sig til at få flere kompetencer og rutine i faget. Hun har følt sig tryg igennem hele uddannelsen og udtaler, at Vesthimmerland er et godt uddannelsessted.

Vi ønsker Benita stort tillykke med uddannelsen.