Folkemødet for unge – nu for tredje gang

Publiceret 19-03-2021

Styregruppen bag Folkemødet for unge i Vesthimmerlands Kommune har her under nedlukningen af Danmark arbejdet med at få det tredje Folkemøde for unge i støbeskeen. Folkemødet finder sted torsdag den 16. september 2021.

Folkemøde For Unge
Det tredje Folkemøde for unge finder sted torsdag den 16. september 2021 klokken 09.00 – 14.00 i området omkring Anlægget i Aars og på ungdomsuddannelserne i Aars by.
 
Folkemødet er målrettet eleverne fra 7.-9. klasse i grundskolerne samt privat- og friskolerne, 10. klasse samt eleverne på de første årgange på ungdomsuddannelserne. Målet med at lave et folkemøde for de unge er, at de unge får indsigt i den mangfoldighed af muligheder for uddannelse og efterfølgende karriere, som rummes i Vesthimmerlands Kommune.
 
- Gennem folkemødet for unge får eleverne mulighed for at tale med virksomhedsejere og se ungdomsuddannelsesinstitutionernes muligheder. Det er vejledning i virkeligheden og en fantastisk mulighed for eleverne, at se disse sammenhænge udtaler leder af UNGvesthimmerland Erik Krogh Pedersen, som i hverdagen også er ansvarlig for vejledningen af de unge.
 
På det første folkemøde i 2017 var der omkring 1500 elever og ca. 65 workshops. Ved det andet folkemøde i 2019 var der omkring 2000 elever, og ved det tredje i 2021 er der omkring 1900 elever, og ved arrangementet skal der bruges omkring 85 workshops. Workshopsene er opbygget af erhvervslivet og kommunale aktører. Endvidere er der workshops fra ungdomsuddannelserne i Vesthimmerlands Kommune samt videregående uddannelser fra f.eks. UCN og Aalborg Universitet. Arbejdet med at koordinere workshops fra erhvervslivet forestås af medarbejdere fra Center for Kompetence og Afklaring (CKA) i Vesthimmerlands Kommune.
 
- Vi har allerede på nuværende tidspunkt en del virksomhedsejere, der har tilkendegivet, at de gerne vil være med, men der er altid plads til flere. I kan blot henvende jer til konsulent Hanne Ringsborg på telefon 29 74 70 39, hvis det skulle have jeres interesse, udtaler Tom Sørensen, afdelingsleder hos CKA.
 
- Jeg har været heldig at deltage ved de seneste to Folkemøder for unge og er ganske imponeret over, at vores virksomhedsejere i Vesthimmerlands Kommune er med til at bakke op om de unges afklaring af kommende ungdomsuddannelse og efterfølgende jobmuligheder, udtaler formand for Beskæftigelsesudvalget, Brian Christensen. Jeg er sikker på, at sådan en dag også er med til, at de unge i deres voksenliv har lyst til at arbejde og bosætte sig i Vesthimmerland.
 
- Med Folkemødet for unge i Vesthimmerland viser vi, at et så stort arrangement, som folkemødet er, kan være en styrke for samarbejdet mellem de kommunale instanser, ungdomsuddannelserne samt virksomhedsejerne i vores område, udtaler direktør for Børne- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Morten Lund.
 
- Det er fantastiske synergier, både de unge, som er de vigtigste, men også vores samlede kommune får ud af Folkemødet for unge. Jeg glæder mig meget til igen at være en del af dagen, vi trænger vist alle til at være en del af større fællesskaber efter denne lange coronaperiode, fortsætter Morten Lund.