Legestue tilbage i Aars

Publiceret 03-11-2021

Dagplejen i Aars får 1. januar 2022 legestuen tilbage, da Dagplejens Hus fra denne dato ikke længere skal bruges til midlertidig vuggestue.

Børne- og Familieudvalget besluttede på sit møde den 2. november, at den tidligere børnehave Bakgården fra den 1. januar 2022 skal omdannes til vuggestue for op til 35 børn.

Dermed ophører behovet for at bruge Dagplejens Hus i Aars til midlertidig vuggestue, og det betyder, at Dagplejen i Aars igen kan bruge huset til legestue.

- Vi har i Børne- og Familieudvalget lovet dagplejen andre lokaliteter end Dagplejens Hus til deres legestue. Det har vist sig meget vanskeligt, og derfor er jeg glad for, at et enigt udvalg har fundet en løsning på ekstra vuggestuepladser i Bakgården, således at Dagplejens Hus igen kan benyttes af Dagplejen til legestue, fortæller Inger Nielsen, formand for Børne- og Familieudvalget.

Vuggestuen i Bakgården bliver en satellit af Markvænget i Aars for at sikre faglig og økonomisk bæredygtig drift fra dag 1, og de næste måneder vil blive brugt til nødvendig indvendig renovering.

I øjeblikket er der 2 børn indskrevet i satellitten, og det vil over de næste måneder vokse til i alt 9 børn i vuggestuen, men Børne- og Familieudvalget har besluttet, at kommer børnetallet op omkring de 20 børn, så skal der ske en evaluering af ordningen, herunder kan der blive tale om egen ledelse og selvstændig bestyrelse.