Projekt ønsketræ: Julen er hjerternes tid, men ikke alle børn har de samme forudsætninger

Publiceret 22-11-2021

For nogle børn er det ikke en selvfølge at blive beriget med gaver juleaften – men det kan du være med til at ændre.

Vesthimmerlands ungdomsskole har for 3. år i træk lavet projekt ønsketræ. Lige som sidste år vil juletræet blive fyldt med julegaveønsker fra børn, der har det svært. Du kan være med til at gøre en forskel ved at opfylde et ønske for disse børn. 

Tirsdag den 9. november var storgruppen fra Mejsevejens børnehave på besøg i Hotspot. De lavede julepynt og pyntede ønsketræet, der nu står i HotSpot. Der blev klippet og klistret, mens julemusikken kørte i baggrunden. Da træet var pyntet, blev der også danset om det, inden de sluttede af med æbleskiver og kakao. Juletræet er nu klart til at modtage ønskehjerter.

I 2019 var der ca. 75 hjerter på træet, 2020 var der 124 hjerter, og i år forventes det, med de stigende priser på utrolig mange ting, at der er flere der kunne bruge lidt hjælp.

Ønske scenariet er jo 0, men det er nok urealistisk, for det vil betyde at ingen familier har brug for hjælp. Sidste år ønskede en dreng sig en lyskæde og forlængerledning, en pige ønskede sig gymnastiksko og en madkasse. Det går lige i hjertet, når man læser de mangler dette. Det tænker man jo alle har.

Allerede nu har vi fået ønskehjerter ind, men der er plads til mange flere. Sidste år gik flere borgere forgæves for at hente et hjerte, da der er så mange gode mennesker, der har plads i deres hjerter til at hjælpe disse familier, men der var ikke hjerter nok. Det er så fantastisk, at der er så mange der vil hjælpe.

Ud over skoler og intuitioner, så sender familieafdelingen, rådgivere, barnets blå hus, og private opholdssteder også ønskehjerter ind for de børn og unge de kender.

Praktisk information

Giver:

  • Hent ønskehjertet i HotSpot og aflever gaven fra d. 15. november til 15. december. Mandag og onsdag fra fra kl. 15-21. Tirsdag og torsdag fra kl. 09-12 i HOTSPOT Jyllandsgade 37, 9600 Aars.
  • Gaven må max. have en værdi på 200 kr.

Modtager:

  • Børn i alderen 0-18 år kan hente et ønskehjerte (og ansøgningsskema) på den institution eller skole, hvor de går og derefter hænge det på træet i HotSpot.
  • Hent gaven d. 16. december til d. 21. december i samme tidsrum.
  • D. 21. december kl. 15:30-17:30 er der mulighed for, at møde julemanden og hans hjælpere, som står klar til at udlevere pakkerne.

Ansøgningsskema kan hentes på din skole eller institution.