#VærTjekketPåNettet

Publiceret 22-11-2021

SSP/Ungeteamet Vesthimmerland sætter i denne uge fokus på digital dannelse med kampagnen #VærTjekketPåNettet. Kampagnen skal klæde både forældre og børn på til, hvordan de håndterer de digitale og sociale medier.

Kampagne skal sætte fokus på digital dannelse

Hos SSP/Ungeteamet Vesthimmerland har de udarbejdet kampagnen #VærTjekketPåNettet, som afvikles i uge 47. I den forbindelse har de allieret sig med flere af kommunens skoler, for at sætte større fokus på digital dannelse.

Digitale og sociale medier er kommet for at blive, og det er derfor vigtigt at give børn og unge evnen til at forstå og bruge medierne, samt give dem evnen til at reflektere kritisk over medierne, deres indhold og opbygning. Samtidig er det også vigtigt, at børn og unge forstår, hvordan man opfører sig socialt acceptabelt på digitale og sociale medier.

Hos SSP/Ungeteamet Vesthimmerland håber de, at forløbet på klasseniveau vil være med til at styrke elevernes bevidsthed og kompetence i at handle i digitale kontekster. Noget, der også vil kunne bidrage til en sund kultur i klassen omkring kommunikation og opførsel i den digitale verden.

Se kampagnevideoen her

Også forældrene bliver klædt på

Mange forældre kan godt føle sig overhalet af deres børns ivrige brug af digitale og sociale meder.

Hvad laver børnene? Hvad spiller de? Hvor længe skal man lade dem spille? Hvilken type videoer der de på internettet? Skal man være bekymret? Spørgsmålene er mange, og bekymringerne er helt naturlige - for det er utroligt svært at danne sig et billede af, hvad der egentlig foregår, når børnene begynder og at indgå i sociale online relationer.

Derfor skal uge 47 også være med til at klæde forældre og fagpersoner på til at understøtte børn og unge heri, da de er rollemodeller, som børnene spejler sig i. Ligeledes vil SSP/Ungeteam også klæde forældrene på til, hvordan de håndterer online fællesskaber.

Det består kampagnematerialet af

Kampagnematerialet som anvendes på skolerne, består af:

  • #VærTjekketPåNettet dialog brætspil – udviklet af SSP/Ungeteamet.
  • #VærTjekketPåNettet videokonkurrence for 5. – 7. årgang. Hvor dommerne vil være Borgmester Per B. Laursen, Forebyggelsesbetjent Henrik Husum og Inge Agerholm Thorup fra DR Ultra.
  • ”Dit liv på Nettet” – et undervisningsmateriale udviklet af SSP Aalborg og Center for Digital Pædagogik. Dette materiale anvendes i dag i nogen grad i skolerne i Vesthimmerland.
  • Digitale forældreoplæg til henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskolingsforældre.

Få mere inforation om kampagnen 

Du kan få nærmere information hos SSP/Ungeteamet gennem Tina Frost.

Tina Frost
Telefon: 2466 0803
Mail: tipe@vesthimmerland.dk