Nyuddannede klar til at bidrage til et Grønnere Vesthimmerland

Publiceret 15-09-2021

I dag lagde ca. 30 nyuddannede vejen forbi Vesthimmerlands Kommune som en del af Det Grønne Rejsehold.

Det Grønne Rejsehold

I dag havde Vesthimmerlands Kommune besøg af ca. 30 nyuddannede fra Aalborg Universitet og UCN, der har interesse for klima og bæredygtighed. De nyuddannede er en del af Det Grønne Rejsehold - et tilbud, der klæder de nyuddannede på til at arbejde med klima og bæredygtighed i samarbejde med 6 nordjyske virksomheder, herunder Vesthimmerlands Kommune.

Deltagerne på Det Grønne Rejsehold var inviteret til Vesthimmerland for at høre om, hvordan Vesthimmerlands Kommune arbejder med klima, ligesom de blev præsenteret for 2 cases, som de efterfølgende har mulighed for at byde ind på, når de som en del af Det Grønne Rejsehold skal ud at arbejde i én af de 6 virksomheder. Foruden Vesthimmerlands Kommune, skal Det Grønne Rejsehold derfor også på virksomhedsbesøg i 5 andre virksomheder.

Muligheden for at blive klogere på klima og -bæredygtighedsarbejdet, samt kendskabet til en virksomhed er af stor betydning for de nyuddannede på Det Grønne Rejsehold:

- Det giver en større forståelse for, hvordan man kan arbejde med klima og bæredygtighed, ligesom det er også er fedt, at vi får kendskab til nogle spændende virksomheder og nye værktøjer, fortæller Pernille, der har en professionsbachelor i Natur og Kulturformidling.  

Samtidig er det også bekræftende at opleve, at der er nogen, der er klar til at gøre noget for klimaet:

- Det er fedt, at opleve så mange virksomheder, som gerne vil gøre noget for klimaet, siger Astrid, kandidat i Økonomistyring ved Aalborg Universitet. 

I Vesthimmerlands Kommune har de nyuddannede mulighed for at arbejde med to forskellige cases, som Teknik- og Økonomiforvaltningen har taget initiativet til. Mens den første case omhandler bæredygtig byudvikling med fokus på biodiversitet, omhandler den anden case genanvendelse af affald fra landbruget.  Når deltagerne har valgt case, skal de arbejde med problemstillingen frem til den 3. november 2021, hvor de skal præsentere deres arbejde ved et afsluttende arrangement.  

Efter besøget hos Vesthimmerlands Kommune drog Det Grønne Rejsehold videre til den anden vesthimmerlandske virksomhed, som deltager i Det Grønne Rejsehold - Genplast i Farsø. Fra Vesthimmerlands Kommune side siger vi tak for besøget og de mange relevante spørgsmål.