Tilflyttere kan se frem til velkomstkasser

Publiceret 16-06-2020

I Vesthimmerland vil tilflyttere fremover blive budt velkommen til kommunen med en velkomstkasse fuld af oplevelser.

En kasse, der summer af velkomst og oplevelser. Med det udgangspunkt er Vesthimmerlands Kommune i samarbejde med Handelsstandsforeningerne i Aars, Farsø, Løgstør og Aalestrup, Vesthimmerlands Biblioteker og Globen Vesthimmerland gået sammen om udformningen af en velkomstkasse, der kan afhentes på alle Vesthimmerlands Biblioteker af tilflyttere fra andre kommuner med begyndelse den 1. september 2020.

- En velkomstgave vil forhåbentlig skabe glæde for de tilflyttere, som vi selvfølgelig gerne ser rigtig mange af i Vesthimmerland. Med velkomstgaven får vi budt officielt velkommen, og med den store, brede opbakning har vi fået sammensat en rigtig god pakke eller kasse, som det faktisk bliver, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, der altså kan se frem til at sende den første officielle velkomstkasse ud i Vesthimmerlands Kommunes historie. En kasse, der i første omgang er udarbejdet med velkomst fra større aktører i Vesthimmerland, men som løbende kan blive opdateret og ændret til nye versioner med nye velkomstgaver og givere.

At tilflyttere til Vesthimmerland nu kan se frem til at blive modtaget med en gave i form af en velkomstkasse med alsidige oplevelser, der spænder i alt fra kultur, natur, historie, handel og fritidsliv, glæder også Vesthimmerlands fire handelsstandsforeninger.

- Vi ser meget positivt på tiltaget. Det vækker altid en god følelse at blive godt modtaget i en ny kommune og by. Samtidig ser vi det også som en stor styrke, at de mange tilflyttere igennem velkomstkassen får et øget kendskab fra begyndelsen til de mange muligheder, som Vesthimmerland byder på. Heriblandt vores stærke handelsliv, udtaler de lokale handelsstandsformænd i Aars, Farsø, Løgstør og Aalestrup i samlet flok; Mogens Kristensen, Jørgen Højrup Jensen, Bettina Højslet og Karl William Carlsen.

De nye velkomstkasser får deres spæde start lige på den anden side af sommerferien, hvor nye tilflyttere får en personlig velkomst i deres e-Boks med en vejledning til at afhente kasserne, som i version 2020 indeholder bidrag fra HimmerLand i Gatten, Landal i Rønbjerg, svømmehallerne i Aars og Farsø, Messecenter Vesthimmerland, friluftsbadet i Aalestrup, de statsanerkendte museer: Limfjordsmuseet og Vesthimmerlands Museum, Musikhuset ALFA, Naturekspeditionen og biograferne i Aars, Løgstør og Aalestrup. Samtidig vil de fire handelsstandsforeninger supplere velkomstkasserne med deres eget individuelle bidrag og frihed i de valg.

Det er Vesthimmerlands Biblioteker, der får til opgave at udlevere de nye velkomstkasser i Vesthimmerland på de fire biblioteker i Aars, Farsø, Løgstør og Aalestrup.

- Det bliver rigtig godt at få gang i velkomstkasserne, og vi ser frem til at tage imod vores tilflyttere på bibliotekerne som med sikkerhed kommer til at skabe glæde og værdi for vores tilflyttere. Så vi ser frem til at møde vores tilflyttere, når de forhåbentligt kommer og henter deres velkomstkasse, siger bibliotekschef i Vesthimmerland, Bo Jacobsen, der også ser en god mulighed for at vise bibliotekerne frem for tilflytterne.

De nye velkomstkasser bliver pakket og samlet hos det beskyttede værksted, Globen Vesthimmerland. Her vækker velkomstkasse-opgaven også stor glæde og motivation. I Vesthimmerland håber vi, at de nye velkomstkasser øger kendskabet for vores tilflyttere med målet om, at de føler sig ekstra hjemme i den nye hjemkommune.